Smještaj

Hodnici koji povezuju sva tri objekta
Cijeli sustav je osmišljen i koncipiran na temeljima najnovijih gerentoloških i gerijatrijskih spoznaja, koje podrazumijevaju kompletan fizički, psihološki i socijalni tretman korisnika. Kompleks Doma “Vitanova” sačinjavaju tri građevinski zasebna objekta, koji su međusobno povezani sistemom takozvanih “toplih veza”. Na taj način postignuta je odgovarajuća funkcionalnost, jer u isto vrijeme su odvojeni subjekti unutar Doma, ali i povezane cjeline kompleksa. Stoga je moguće na brz i jednostavan način obavljati sve poslove vezane uz potrebe korisnika, a i samim korisnicima je vrlo pristupačno kretanje po cijelom kompleksu, ovisno o trenutačnim medicinskim ili privatnim potrebama.

Jednokrevetna hotelska soba u objektu A

Objekt A

Objekt „A“ namijenjen je pokretnim i samostalnim korisnicima. Unutar objekta nalaze se jednokrevetne i dvokrevetne sobe, koje su luksuzno opremljene; sa vlastitim sanitarnim čvorom i kupaonicom, LCD televizorima, priključkom na Internet, centralnim sistemom grijanja i hlađenja. U svakoj sobi postoje izravni telefonski priključci, u jednokrevetnim sobama po jedan, dok su u dvokrevetnim osigurana dva priključka.

Svaka soba ima ugrađen sustav dojave za hitne slučajeve, kada je promptno potrebna pomoć korisniku, iz bilo kojeg razloga
Čajna kuhinja

Prekidači za hitnu dojavu smješteni su na tri mjesta unutar svake sobe sobe: na samom ulazu u sobu, neposredno kraj uzglavlja i u kupaonici. Sustav je spojen izravno na recepciju Doma, gdje se nalazi dežurno osoblje od 0-24 sata.

Svaki kat unutar objekta „A“ ima čajnu kuhinju, koja služi za međusobno druženje korisnika.

Dvokrevetna soba stacionar u objektu B i C

Objekti B i C

Objekti „B“ i „C“ namijenjeni su smještaju polupokrentnih i nepokretnih  osoba. U oba objekta nalaze se dvokrevetne i trokrevetne sobe, opremljene specijalnim bolesničkim ležajevima, uz zajedničke sanitarne čvorove i kupaonice, posebno prilagođene potrebama teško pokretnih i nepokretnih osoba. Interijer soba u ovim objektima istovjetan je interijeru soba u objektu „A“. Uz nepokretne i polupokretne osobe, u objektima „B“ i „C“ pružamo odgovarajuću njegu umirućim i dementnim osobama.

Također, u našim objektima pružamo uslugu rehabilitacijskog smještaja, nakon operativnih zahvata, moždanih udara i teških tjelesnih ozljeda, odnosno dugotrajnih bolesti.

U sklopu doma nalaze se i zajedničke prostorije, ambulanta, blagovaonica, čitaonica, prostorije za radnu terapiju, dvorana za rekreaciju, kabinet za fizikalnu terapiju.
Pogled na uređeni park-šetnicu u sklopu objekta

Posebnost doma Vitanova je uređeni park u sklopu kompleksa, koji korisnicima omogućava boravak na otvorenom u čistom i prekrasno uređenom okruženju, a u planu za ovu godinu, je i izgradnja sjenice u sklopu parka, u kojem će uživali korisnici i njihovi gosti.

Galerija fotografija

Drugi o nama

Tražeći dom za našu mamu, obišli smo mnoge domove za starije i nemoćne osobe, ali niti jedan nije bio niti blizu vašem domu po kvaliteti i usluzi. Nastavite tako i dalje...
Ante H.